22 Nisan 2010 Perşembe

Yorumsuz



"İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi Emek Sineması’nın bulunduğu binanın, Türk-Mall şirketi ve mimar Fatih Kesgün tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yıkılarak başka koşullarda yeniden yapılmasına karşı 18 Nisan 2010 Pazar günü yapılan protesto gösterisinde proje destekçileri arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın adı da geçirilmiştir.

Aynı zamanda söz konusu projeyi hazırlayan taraflar tanıtım belgelerinde İstanbul 2010 logosunu İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın izni olmaksızın kullanmışlar ve Ajansımızın, bu projeye onayı ve katkısı olduğu kanısını uyandırmışlardır.

Bu nedenlerle, Ajans olarak konuyla ilgili hassasiyetimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

1. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın söz konusu proje ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu konuda Ajansımıza herhangi bir başvuru yapılmadığı gibi, logo kullanım izni verilmesi için bir karar da alınmamıştır. Bu nedenlerle söz konusu projede izinsiz olarak Ajansımızın adını geçiren ve Ajansımızı proje sahipleri arasında gösteren kişiler ve kuruluşlar hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

2. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, bütün tarihi ve kültürel değeri olan yapılar için olduğu gibi, Emek Sineması’nın da başarılı bir şekilde onarılıp, şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırılmasını, bunun için kentsel, mimari ve kültürel açıdan Avrupa Kültür Başkenti amaç ve hedeflerine uygun bir proje hazırlanmasını ve nitelikli bir çalışma ile bu kültür mirasının korunmasını öngörmekte ve savunmaktadır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı"


kaynak: yapi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder