10 Nisan 2013 Çarşamba

Festivali Emek'te Kapatıyoruz!

14 Nisan Pazar günü 16:00'da Emek Sineması'nın önünde buluşuyoruz. Emek'te açtığımız festivali, yine Emek'te kapatıyor, Mücadeleye Devam Ediyoruz.

Bazen zaman hızlanır, bir anlığına her şey imkan dahilinde görünür. Bize “alternatif yok” diyen siyasi iktidarlara ve sermayeye karşı, inatla “var” deriz; bir gün bir kapıyı açarız ve mümkünün kıyısındayızdır.

Böylesi bir kapı araladık.

2009’dan beri Beyoğlu Belediyesi’nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla Multi Türkmall ve Kamer İnşaat eliyle gerçekleştirilmek istenen yıkım projesine karşı çıkan bizler için bu seneki Festival her zamankinden daha hareketli, daha heyecanlı ve daha güçlü geçti. Önce “kamu” olarak Sinemamızın kapısını tekrar araladık ve Festival’in açılışını Emek Sineması’nda gerçekleştirdik. Sonra, bize ait olan Yeşilçam Sokak’a girmek istediğimiz için biber gazı, tazyikli su ve coplarla saldırıya uğradık, inatla dağılmadık ve hep beraber haykırdık: “Emek Bizim İstanbul Bizim!” Burada duracak değiliz. Yıkımı engelleyip Emek Sineması’nı geri alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sokaklarımıza, meydanlarımıza, mahallelerimize, sinemalarımıza, kentimize ve bütün bu alanları bizlerin kılan kentsel hafızamıza, yaşamlarımıza yapılan saldırılara karşı bir aradayız!

Açılışını Emek Sineması’nda yaptığımız Festival’in kapanışını gerçekleştirmek, mücadeleye devam edeceğimizi haykırmak, dahası hayatı festival kılmak için 14 Nisan Pazar günü saat 16:00’da Emek Sineması’nda buluşuyoruz.

Emek Sermayeyle uzlaşmayacak!

Emek Bizim İstanbul Bizim!

Emek Bizim İstanbul Bizim Platformu

3 yorum:

  1. kentpark'ta emek sineması protestosuna polis müdahalesi!
    kentpark'ta emek sinemasının yıkılmasını sessiz bir şekilde pankart ile protesto eden ekibe polis müdahale etti. 10 kişilik grubu gözaltına almak isteyen polis, güvenlik görevlilerinin şikayetçi olmaması üzerine grubu serbest bıraktı.
    bugün emek sineması'nın yıkılması ve kentsel dönüşümü protesto etmek için ankara yüksel caddesinde saat 18.00'da buluşuyoruz.
    https://www.facebook.com/events/522683761101096/?fref=ts

    dayanışma ile,

    YanıtlaSil
  2. Selam herkese, kesinlikle tavsiye ediyorum bir kez gelen bir daha kopamıyor tubidy görmelisiniz. Blog çok güzel olmuş yapanın ellerine sağlık. Artık bende sadık bir takipçiyim :)Arkadaşlar bu arada çok güzel bir mp3 indirme sitesi buldum sitenin ismi tubidy bu site aracılığı ile cep telefonumuza rahatlık ile mp3 indirebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. mason mabedi yikilcak ins.ne yaparsaniz yapin .s.ke s.ke yikacaklar

    YanıtlaSil