27 Aralık 2011 Salı

30 Aralık Cuma 18:00 Emek Forumu

24 Aralık'ta yaptığımız basın açıklamamızı şöyle bitirmiştik:

Öncelikle Kamer İnşaat’ın sunduğu projenin ivedilikle iptal edilmesi gerekli! Devlet burayı yerinde ve olduğu gibi korumakla ve restore etmekle yükümlüdür. Bizler Emek Sineması ve Serkildoryan binası gibi kamuya ait mekânların sermaye ve siyasi iktidarın kararına ve çıkarına göre yeniden işlevlendirilmesini reddediyoruz. Dolayısıyla, kapalı kapılar arkasında, tartışılmadan, şeffaf süreçler yaşanmadan geliştirilen her türlü ‘projeciliğe’ itiraz ediyoruz. Sosyal sorumluluk veya kültür-sanat hamiliği çerçevesinde, sermayenin kamu mekânlarını yeni yatırım ve prestij alanlarına çevirmesine göz yummuyoruz. Bu mekânların geleceğinin ancak ve ancak kamusal bir tartışma süreci içerisinde belirleneceğini savunuyoruz. Sendika, meslek örgütleri, sinemacılar, kültür sanat üreticileri, kent aktivistleri, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerini demokratik ve katılımcı bir karar alma mekanizması inşa etmeye çağrıyoruz.

Bu çağrı 24 Aralık akşamı Yeşilçam Sokak'ta yaptığımız forumda karşılığını buldu: 30 Aralık Cuma günü 18:00'da Emek Sineması önünde buluşuyor, yıkıma karşı mücadeleyi ve Emek'in geleceğini konuşacağımız kamusal tartışmaları başlatıyoruz!

Emek Bizim İstanbul Bizim!

3 yorum:

  1. Yikim kararina ve Kamer Insaat'in projesine sonuna kadar karsi olmakla beraber, yeniden islevlendirmeye bu kadar karsi degilim ben acikcasi. Yeniden islevlendirmenin cok guzel ornekleri de var. Ornegin SALT Galata'nin binasi eski Osmanli Bankasi binasidir ve su an icinde ucretsiz girilecek sergiler, oditoryum, kutuphane gibi mekanlar barindirmaktadir. Projelendirme sureci seffaf oldugu ve kamuoyunun destegi alindigi surece neden Emek'e yan islevler katmayalim ve daha cok kullanabilcegimiz bir salon haline getirmeyelim? Umarim bu tartismalardan bu konuda yapici fikirler cikabilir.

    YanıtlaSil
  2. Emek sineması nın gerek yıkılma gerekse tasınması na engel olmak icin elimden gelen destegi vermek istiyorum. Bu sitenin "emeksinamsi.blogspot.com" varlıgı konu ile ilgili gelismeleri takip edebilmek acisindan cok faydalı. Fakat nasıl destekci olabiliriz konusunda bilgilendirmelerin de yer almasını bekliyorum.

    Medyada konu daha etkin bir sekilde yer almalı ve genis kitlelere ulasabilmeli diye dusunuyorum. Ornegin 24 Aralık yuruyusunden haberdar olamadım ve yuruyuse destek veremedim.

    Tulay

    YanıtlaSil