31 Mart 2014 Pazartesi

EMEK SİNEMASI İNŞAATINI DURDURMAYA GİDİYORUZ!

31 Mart 2013’te “Bir kapı açıldı. Geri dönüş yok! Mücadeleye devam “ diyerek araladığımız Emek Sineması’nın kapısı bugün derin bir çukura, bir AVM temeline açılıyor. O gün açtığımız kapının Gezi Parkı’ndaki ağaçların gölgesine ulaşacağını bilmeden haykırmıştık hepimiz, “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diye.
Bugün, belki her zamankinden daha çok, açılmaz sandığımız her kapıya her yüklendiğimizde daha çok güçlendiğimizi, daha çok özgürleştiğimizi hissediyor, biliyoruz.
5 Nisan Cumartesi saat 17:30’da yine, yılmadan, Emek Sineması’ının önünde, bir kent cinayetini daha durdurmak üzere, kurmayı arzuladığımız dünyanın eşiğinde, coşkuyla, arzuyla, öfkeyle, inatla, sebatla buluşuyoruz. Tıpkı, Kuşdili Çayırı’nda, Atatürk Orman Çiftliği’nde ve Taksim Gezisi’nde olduğu gibi. Binbir zorbalıkla, yalanla, gözü dönmüşlükle elimizden alınan Emek Sineması’nın, koruma kurulu tarafından bile uygunsuz bulunarak rapor edildiği inşaatını durdurmaya, Beyoğlu Belediyesi’nin, idarecilerin yapmadığını yapmaya, inşaatı mühürlemeye gidiyoruz!
Emek’in kapıları tekrar Yeşilçam Sokak’a açılana kadar; sokaklar, meydanlar, şehirler sermayenin değil, bizim olana kadar durmadan bağıracağız: “Mücadeleye devam!”
EMEK BİZİM İSTANBUL BİZİM
EMEK SERMAYEYLE UZLAŞMAYACAK
TARİH: 5 Nisan Cumartesi
SAAT: 17:30
YER: Yeşilçam Sokak Önü
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder